PKN
Protestantse Gemeente Kuinre
 
Kerstavond Kerstavond
In deze bijzondere periode aan het eind van dit jaar is ons gevraagd of er een live-opname gemaakt mag worden op donderdagavond (kerstavond) 24 december vanaf 21.00 uur.
In deze uitzending worden kerstliederen gezongen en via onderstaande link gaan we deze opname streamen. Er wordt medewerking verleent door:
Elise Geerlings, Julia Kroes, Herman Snelder, Zwier van der Weerd, Andre van der Weide, Willeke Brouwer, Geke van der Sloot (Geke’s Tiental), Merijn Wouda en Elly Zuiderveld (van Elly en Rikkert)

Deze live streaming is te vinden op deze link:

https://youtu.be/6e7iWsfY4WU

Of zoek op YouTube naar beamerteam Kuinre.

Mocht u iemand weten die ook graag wil luisteren dan mag u deze boodschap uiteraard doorgeven.

Laten we samen voor enkele lichtpuntjes zorgen met deze bijzondere kerstdagen.

Veel kijk- en luisterplezier.
 
Fjoer Vocals Fjoer Vocals
Op zondag 15 november is er een bijzondere dienst gepland, voorbereid door de Fjoer Vocals. DEZE DIENST GAAT NIET DOOR! Het gaat niet lukken om de RIVM maatregelen te hanteren.
 
 
Concert Roon Staal Concert Roon Staal
UITGEBREIDE TOUR VAN ZANGER-PIANIST ROON STAAL

Door de grote belangstelling en de aanscherping van de maatregelen rondom het coronavirus voor dit concert, is er besloten om twee concerten op één avond te gaan geven. Het eerste concert zal plaatsvinden om 19.00 uur en het tweede concert om 21.00 uur. 
Er zijn nog kaarten beschikbaar.Na een geslaagde corona-proof zomer tour in juni gaat zanger-pianist Roon Staal in september en oktober opnieuw op pad door Nederland. 
Op vrijdag 23 oktober a.s. om 20.00 uur komt de 40-jarige musicus langs in de Protestantse Kerk te Kuinre om een concert geven. Uiteraard wordt gehoor gegeven aan de dan geldende maatregelen door de overheid m.b.t. de coronapandemie.... 

"Amazing tenor vocal performance"
Met op authentieke wijze gezongen covers maar ook typerende eigen werken kunt u op uw gemak genieten van een man met een gave stem en behendig pianospel. De legendarische zanger Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) heeft een boodschap voor het grote publiek toen hij zijn Nederlandse protege aanprees: “To whom it may concern: Here I take great pleasure in introducing the extraordinary talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world! We have been friends for years, singing together and recording just for the beauty of it. Let the amazing tenor vocal performance of Mr Staal now carry you away! Very truly yours”. Ook de Britse singer-songwriter Gilbert O'Sullivan merkte de Nederlander op: “It's his voice not least his songwriting ability that really shines throughout”.  
Tijdens het concert zijn er naast bekende songs van eerdere cd's als Sound Of Silence, Imagine en Promise veel nieuwe werken met een splinternieuw album dat deze zomer wordt opgenomen, ditmaal in eigen land. Nieuwe covers en nieuwe originele werken maken net als eerdere albums zijn inmiddels 14de album compleet. Zijn meest recente album 'Peace' dat deels in Nederland en deels in Japan is opgenomen werd goed ontvangen en is een voorbode van wederom een bijzonder album.  


Foto: Anna Kononenko

Alle informatie m.b.t. de herfst tour en het concert te Kuinre kunt u vinden op de website www.roonstaal.com.

Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-30025992. 
De kaarten kosten € 17,50 per stuk. Jeugd tot 14 jaar betaald € 8,75.


U bent van harte welkom!

 
 
Kerkdienst online Kerkdienst online
Met ingang van 5 juli worden de kerkdiensten in Kuinre ook live uitgezonden.
Door op onderstaande link te klikken, komt u op het kanaal van de Protestantse Gemeente Kuinre.
Vandaar uit kunt u kiezen uit de dienst die u wilt (terug) luisteren.

Link voor het kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UC9UCZfGzKyeCCcY_3VM15kg

In verband met vakantie is er op de zondagen 2 en 9 augustus helaas geen livestream uitzending. Uiteraard kunt u wel de dienst meemaken in de kerk.
 
Bijzondere dienst Bijzondere dienst

 
Stille tafel Stille tafelSinds kort is er een gedachtenis-tafel in de Protestantse Kerk te Kuinre: een tafel waarop een gedachteniskaars, een verbeelding van de regenboog en steentjes met de namen van hen die in het voorbije jaar zijn overleden.

lees meer »
 
Biddag voor gewas en arbeid Biddag voor gewas en arbeid
Op woensdag 14 maart, Biddag, is er om 19:30 uur dienst in Kuinre. Na deze dienst is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee, ook kunnen er Paasgroetenkaarten getekend worden voor de gedetineerden in binnen- en buitenland.
Verder zullen er foto’s getoond en het verhaal erbij vertelt worden, van het Paasverhaal uitgebeeld aan de hand van handgemaakte porseleinen poppen. Deze waren te zien in het Friese plaatsje Sondel. Van harte welkom!
 
Jubilee Jubilee
Jubilee is op zoek naar nieuwe leden!

Onze repetitieavond is op dinsdagavond van 20:00 - 21:30 uur in de Protestantse kerk te Kuinre, H. de Cranestraat 41

Het koor Jubilee staat onder leiding van de heer Henk Boeve uit Luttelgeest.
Voorzitter Aagje Poepjes, tel. 0527-231061 of 06-23815669
Secretaris Pieta Kooi, tel. 0527-230906

U bent van harte welkom om een keer te komen kijken en luisteren! 

Voor informatie kunt u terecht bij boven genoemde personen.
Wij zingen in kerkdiensten en in verzorgingshuizen.

 
 
Fjoervocals Fjoervocals
lees meer »
 
Open monumentendag 2017 Open monumentendag 2017
lees meer »
 
Orgel- en vioolconcert Orgel- en vioolconcert
De Protestantse Gemeente Kuinre nodigt u uit voor een
 

Orgel- en vioolconcert!
 
Op zondagavond  2 juli a.s.
Aanvang 19.30 uur.
In de Protestantse Kerk,
Henric de Cranestraat 41, 8374 KL te Kuinre
 
 
 
Muziek van onder meer: Corelli, Nölck, Mendelssohn, Rachmaninov e.a.
 
In de korte pauze is er koffie en thee met een kleine traktatie!
 
 
Organist: Tjibbe Reitsma (1961) hij volgde zijn opleiding aan de conservatoria te Leeuwarden, Arnhem en Groningen en volgde gastcolleges in Bologna (Italië) en Frankrijk  ( Rouaan) en Spanje (Palma de Mallorca).
Viool: Marleen van der Lei (1997). Zij studeert viool en schoolmuziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

 
 
 
Het concert is vrij toegankelijk.
Na afloop is er een collecte voor de onkosten.
 
 
 
Komt u ook?
 
U bent van harte welkom.


 
 
Vrijwilligersavond Kuinre Vrijwilligersavond Kuinre
Vrijwilligersavond 3 maart 2017.
Afgelopen vrijdagavond was er een avond voor de vrijwilligers, van onze Protestantse kerk te Kuinre, georganiseerd. Na een heerlijk bakje koffie met een overheerlijke (dikke) koek, kregen we een korte uitleg, over de mandala, van Cokkie Kraan uit Steenwijkerwold. Mandala een Indiaans woord wat wiel/cirkel betekent. Een cirkel die bol staat van symbolen en tradities. De monniken maakten zandmandala’s op de vloer. Zand gieten in allerlei vormen en als het dan klaar was werd het zand weer bij elkaar geveegd. Wij kregen deze avond twee verschillende vormen op papier. Een cirkel helemaal leeg en een cirkel met verschillende maten kleine cirkels erin. De symboliek mochten we loslaten en lekker gaan tekenen was het uitgangspunt. En dat is gelukt. De eindresultaten werden bij elkaar gelegd en wat was het mooi dat we met elkaar samen zulke prachtige kunstwerken kunnen maken. Na de workshop was er nog tijd voor een hapje en een drankje. Om vervolgens naar huis te gaan met een gegraveerde broodplank met krentenbrood en boter.
 
Vrijwilligerswerk
Je hoeft ze niet te vragen,
ze bieden zich spontaan aan.
Om alle dagen in diensten,
van ander te staan.
Niets is hun teveel,
steeds staan ze paraat,
ieder doet z’n deel,
met een lach op het gelaat.
Ze staan er niet alleen
wacht samen zijn ze sterk
klaar voor iedereen
met hun vrijwilligerswerk.
 
Met dank aan alle vrijwilligers! 
 
 
Terugblik RUM dienst Terugblik RUM dienst
Afgelopen zondag hebben we kunnen genieten van een zeer bijzondere zangdienst. Een RUM, (Roept U Maar) dienst o.l.v. van Ronald Knol en Harold Kooij. In deze dienst hadden de bezoekers een actieve rol, zij konden aangeven wat er gezongen ging worden, en hier werd goed gebruik van gemaakt. We kregen een boekje waar honderd liederen in stonden uit verschillende zangbundels. Tussen door speelden de beide heren een muzikaal intermezzo. Harold zat achter zijn piano voor in de kerk, zo konden wij  genieten van zijn fantastische muzikale spel op de piano. Ronald speelde op ons kerkorgel, en haalde daar een hartverwarmend geluid uit. Het oude orgel wist niet wat hem overkwam. Onze kerk leent zich uitstekend voor dit soort zangdiensten met zijn speciale akoestiek. Gezien de vele  lovende reacties, is het zeker voor herhaling vatbaar. Jezus zong de lofzang. Op een moment in zijn leven, waarvan wij zouden zeggen: “Er is geen reden om te zingen; integendeel”. Met zijn leerlingen was hij aan de slotzang toegekomen. Het laatste lied van de Pèsach-maaltijd.
Jezus en de leerlingen zingen de lofzang. Misschien konden ze niet allemaal even mooi zingen, die twaalf mannen. Maar het moet geweldig geklonken hebben! Want ze zongen niet alleen met de mond, maar ook met het hart. Hij zingt ons vóór. Wij mogen na hem, achter hem aan zingen. Zijn woorden, zijn daden zijn helend, omdat in ons leven, het soms zo donker is. Jezus gaat helen, ONS weer heel maken, alles weer nieuw maken. Daarom gaat Hij nu naar de Olijfberg met de leerlingen. En Hij zingt het ons vóór. Hij leert ons, dat God toch, altijd, in alle omstandigheden, oneindig goed is. Het was nieuw voor ons in Kuinre maar zeker voor herhaling vatbaar. En wij hopen ze daarom ook nogmaals in onze kerk te mogen begroeten. Wilt u ze nog eens horen, kijk dan op hun websites waar ze zoal spelen. http://haroldkooij.nl of  http://ronaldknol.nl

 
 
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.