QR-Code QR-Code
Uitleg voor het scannen van de QR-Code voor het overmaken van de collecte.

Kerkdienst online Kerkdienst online
Met ingang van 5 juli worden de kerkdiensten in Kuinre ook live uitgezonden.
Door op onderstaande link te klikken, komt u op het kanaal van de Protestantse Gemeente Kuinre.
Vandaar uit kunt u kiezen uit de dienst die u wilt (terug) luisteren.

Link voor het kanaal:

In verband met vakantie is er op de zondagen 2 en 9 augustus helaas geen livestream uitzending. Uiteraard kunt u wel de dienst meemaken in de kerk.

Stille tafel Stille tafel

Sinds kort is er een gedachtenis-tafel in de Protestantse Kerk te Kuinre: een tafel waarop een gedachteniskaars, een verbeelding van de regenboog en steentjes met de namen van hen die in het voorbije jaar zijn overleden.

Terugblik RUM dienst Terugblik RUM dienst
Afgelopen zondag hebben we kunnen genieten van een zeer bijzondere zangdienst. Een RUM, (Roept U Maar) dienst o.l.v. van Ronald Knol en Harold Kooij. In deze dienst hadden de bezoekers een actieve rol, zij konden aangeven wat er gezongen ging worden, en hier werd goed gebruik van gemaakt. We kregen een boekje waar honderd liederen in stonden uit verschillende zangbundels. Tussen door speelden de beide heren een muzikaal intermezzo. Harold zat achter zijn piano voor in de kerk, zo konden wij  genieten van zijn fantastische muzikale spel op de piano. Ronald speelde op ons kerkorgel, en haalde daar een hartverwarmend geluid uit. Het oude orgel wist niet wat hem overkwam. Onze kerk leent zich uitstekend voor dit soort zangdiensten met zijn speciale akoestiek. Gezien de vele  lovende reacties, is het zeker voor herhaling vatbaar. Jezus zong de lofzang. Op een moment in zijn leven, waarvan wij zouden zeggen: “Er is geen reden om te zingen; integendeel”. Met zijn leerlingen was hij aan de slotzang toegekomen. Het laatste lied van de Pèsach-maaltijd.
Jezus en de leerlingen zingen de lofzang. Misschien konden ze niet allemaal even mooi zingen, die twaalf mannen. Maar het moet geweldig geklonken hebben! Want ze zongen niet alleen met de mond, maar ook met het hart. Hij zingt ons vóór. Wij mogen na hem, achter hem aan zingen. Zijn woorden, zijn daden zijn helend, omdat in ons leven, het soms zo donker is. Jezus gaat helen, ONS weer heel maken, alles weer nieuw maken. Daarom gaat Hij nu naar de Olijfberg met de leerlingen. En Hij zingt het ons vóór. Hij leert ons, dat God toch, altijd, in alle omstandigheden, oneindig goed is. Het was nieuw voor ons in Kuinre maar zeker voor herhaling vatbaar. En wij hopen ze daarom ook nogmaals in onze kerk te mogen begroeten. Wilt u ze nog eens horen, kijk dan op hun websites waar ze zoal spelen. http://haroldkooij.nl of  http://ronaldknol.nl