Zomeravondzangdienst Zomeravondzangdienst
Zondagavond 12 juni wordt de zomeravondzangdienst georganiseerd door Jubilee. Medewerking aan deze dienst wordt verleend door Jeanet Siepel, organist Theun Hoen en koor Jubilee o.l.v. Henk Boeve. Thema van deze dienst is de verbeelding van De Schepping. Met enkele leden van het koor maken we een verbeelding van de zeven scheppingsdagen. Als alle dagen te zien zijn is er een symbool zichtbaar, die door God zelf werd ingesteld.  Er is een collecte voor de gemaakte kosten. Aanvang 19.30 uur. U wordt van harte uitgenodigd.

Kerkgroet Kerkgroet
2022_02_19 Kerkgroet.pdf

Ongelooflijke Bijbelverhalen Ongelooflijke Bijbelverhalen
Bijbels zijn er in alle soorten en maten maar een complete bijbel in ‘graphic novel’ stijl was er nog niet. In het boek Ongelooflijke Bijbelverhalen komt de bijbel tot leven. Willeke Brouwer onze ouderling schreef en tekende deze bijzondere kinder-bijbel. Willeke werd door uitgeverij Royal Jongbloed gevraagd om deze kinderbijbel te maken. En nu is die ándere kinderbijbel er. Willeke brengt de verhalen extra tot leven, door ze te koppelen aan de tijd waarin ze spelen door middel van illustraties. Zij legt aan de hand van tekeningen precies uit wat er zich afspeelde.
Op woensdag 26 januari is de bijbel gepresenteerd in onze eigen kerk in Kuinre. Het geheel is feestelijk omlijst door de komst van diverse genodigden. Na het officiële gedeelte was er tijd voor een hapje en een drankje. De buren van de kerk hadden de Kuunderse vlag uitgehangen voor deze gelegenheid.
Het eerste exemplaar was voor zanger en schrijver Rikkert Zuiderveld (van Elly en Rikkert) die Willeke ook hielp bij de totstandkoming van het boek.
Els de Jong van uitgeverij Jongbloed is blij dat Willeke de opdracht aan durfde te nemen, het is eerlijk en puur. We zijn op zoek naar manieren om de oude verhalen op een nieuwe manier bij de kinderen van nu te brengen. Zo’n graphic novel waarin de tekst en de plaatjes één geheel vormen is daar heel geschikt voor. Ook voor kinderen die lezen lastig vinden.
Als kerkenraad zijn wij verheugd dat er op deze manier medewerking verleend kon worden. En zijn trots op Willeke Brouwer als ouderling en boekenschrijver in onze gemeente.

Kerkdienst online Kerkdienst online
Naar aanleiding van de laatste corona persconferentie hebben we besloten om de kerkdiensten vanaf zondag 23 januari 2022 weer fysiek te gaan houden.
Bij het verplaatsen in de kerk willen we u verzoeken om een mondkapje te dragen.
De diensten zijn ook te volgen via de livestream.

Met vriendelijke groet,

Nieuws Nieuws