PKN
Protestantse Gemeente Kuinre
 
Doopdienst 4 februari 2018 Doopdienst 4 februari 2018
Doopdienst Demian en Jerrit Siepel op 4 februari 2018.

De rivier de Jordaan is uitgebeeld op de tafel. Links het doopvont. Vanuit die bron een golvend kleed als rivier. In het bloemstuk staan twee gerbera’s in het midden. Zij beelden de dopelingen Demian en Jerrit uit. God kent hun namen, opgeschreven in de harten. Daaromheen drie witte rozen, die de vader, moeder en zus Alicia uitbeelden. De mensen die dicht om hen heen staan zijn uitgebeeld als een kring astromenia’s. Een opgevouwen blad als verbeelding van het nog ontvouwen van het jonge leven. Links een dicht gevouwen anthurium, die in gedachten nog bij ons is. Het gipskruid rondom alles heen beeldt de gemeente uit. De drie rood/roze rozen zijn de Vader, Zoon en Heilige Geest. Alles staat op bladeren die Gods handen verbeelden.          
Verbonden door het water kom je een kruis, anker en een hart tegen, die door de kinderen van de zondagsschool al een poos geleden gemaakt zijn en nog steeds prachtig zijn.
Wij wensen Demian en Jerrit toe dat Geloof, Hoop en Liefde, van jullie stralende jongens mogen maken en laten bloeien als prachtige gerbera’s.
terug
 
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.