Dankdag voor gewas en arbeid 7 november 2018 Dankdag voor gewas en arbeid 7 november 2018

Iedere eerste woensdag van november is het dankdag. Op deze dag dankt de Protestantse kerkgemeenschap, tijdens een viering, God voor de verkregen gewassen. Een dankdag is een gebruik uit de middeleeuwen. Toen waren er vaste bededagen. In 1653 werd in Overijssel een vaste dag vastgesteld om op de eerste woensdag van november te danken voor het gewas; het eten waarin we dagelijks worden voorzien. Toen de industrialisatie toenam, is de viering verandert in dankdag voor gewas en arbeid. Op 7 november was het ook bij ons dankdag. Een goede reden ook voor ons om stil te staan wat we mogen ontvangen uit Gods hand. Op de foto de oogsttafel in de Protestantse kerk in Kuinre.
De groenten komen allemaal uit de volkstuin van Kuinre. Ook kregen we een financiële gift, om voor de liturgische tafel, fruit te kopen. Het geld wat overbleef ging zoals afgesproken naar de kerkvoogdij. Zo kon er een mooie tafel gemaakt worden om vervolgens na de dienst van deze oogsttafel te delen.

In de kerk stonden, met creatieve hand geschikt, groenten en vruchten tentoongesteld, gedeeltelijk geoogst van het Kuunderse land. Een stroom van zegeningen, welgeteld!

Volkstuinvereniging Kuinre bedankt voor jullie bijdrage!